ISPANAKLI HAVUÇLU ÇOK DEĞİŞİK EV PASTASI
Malzemeler
Rulo pandispanya için- 3 orta boy yumurta
- 1.5 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı ıspanak suyu
- 2.5 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı havuç püresi
- 1 çay bardağı su
- 1 tepeli yemek kaşığı buğday nişastası (mısır da olur)
- 2 yemek kaşığı şeker (damak tadınıza göre artırabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 2 orta boy yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı ıspanak suyu
- 1 tepeli çay bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı havuç püresi
- 2 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı irmik
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1/2 çay kaşığı tuz
Arası için: 4 adet muz
Hazırlama aşamaları
Öncelikle havuçları soyup doğrayın üzerine 5 bardak kadar su koyup, iyice yumuşayana kadar pişirin. Robottan suyuyla beraber geçirip püre haline getirin.
1.Aşama (Rulo pastanın kreması)- 2 bardak havuç püresi, şeker ve nişasta, portakal kabuğu rendesini tencereye alıp karıştırarak pişirin.
- Yumurta ve şekeri 3-4 dakika boyunca elektrikli mikserle çırpın.
- Ispanak suyunu ekleyip hafifçe karıştırın.
- Elenmiş un ve kabartma tozununda ilave edip, tamamen karışana kadar çırpın.
- Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kağıdın üzerini yağlayın.
- Pandispanyayı üzerine döküp eşit şekilde yayın.
- 170 derecelik fırında 9-10 dakika pişirin.
- Hazırladığınız kremayı pandispanyanın üzerine yayıp rulo yapın. Çok sıkmayın ki krema taşmasın.
- Kağıdıyla beraber dolayıp buzdolabına kaldırın.
- Rulo pasta kısmını bir gün önceden hazırlarsanız dilimler daha muntazam olur.
- Tıpkı rulo kısımda olduğu gibi pandispanyayı hazırlayıp, pastayı şekillendireceğiniz tepsiye uygun olacak yuvarlak bir kalıba hamuru dökün. Kalıbı yağlayıp, unlayın. Aynı şekilde 9-10 dakika pişirin.
4.Aşama (Pastanın şekillendirilmesi) (Ben 26 cm.lik yuvarlak tepsi kullandım)
- Tepsinin her yerini strech filmle kaplayın.
- Rulo pastanızı 1 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.
- Önce kenarlara sonra alt kısma dilimleri sıkıca döşeyin.
- Kremayı rulonun kreması gibi pişirin.
- Yarısını pastanın ortasına dökün. Muzları doğrayıp üzerine döşeyin.
- Kalan kremayıda en üste dökün.
- Hazırladığınız taban keki kekin üzerine kapatın. Büyük geliyorsa kenarları kırpın.
- Pastanın üzerini streç filmle kaplayıp donması için dolaba kaldırın.
- Yaklaşık 4-5 saat beleyen pastamız servise hazır.
- Şükrünüz bol olsun..:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder