Bulgur Köfteli Kabaklı Yaz Yemeği
Malzemeler
Köftesi için
- 1 su bardağı ince bulgur (simit, esmer değil, sarı bulgur olacak)
- 1 su bardağı su (ıslatmak için)
- Yarım su bardağından bir parmak fazla un
- Tuz
- ( ben bu malzemenin iki katını kullandım )
- 2 adet kabak
- 1 adet soğan
- 2 adet biber
- 3 adet orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı salça (Seviyorsanız daha fazlada olabilir)
- Yağ, tuz ve reyhan (Bence reyhan olmazsa olmaz)
- Bulguru bir bardak soğuk suyla kısır ıslar gibi ıslatın.
- 1 saat kadar ıslanan bulgura unu ve tuzu ekleyip, az su ilavesiyle özleşene kadar yoğurun.
- Bilye büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
- Diğer tarafta bir tencereye soğanı ve biberi doğrayıp yeteri kadar yağda pembeleştirin.
- Domatesleri de ekleyip pişirin.
- Küçük doğranmış kabakları da ilave edip 2-3 dakika pişirin.
- Tencerenin üçte birine gelecek kadar su ekleyin, tuzunu atıp kaynamaya bırakın.
- Kaynayan suya köfteleri ilave edin. Suyu az gelirse kaynar su ekleyin.
- Reyhanı da ilave edin. Köfteler havalanınca ( takriben 10 dk. sonra) yemeğin altını kapatın.
- Fazla bekletmeden servis yapın.
- Sarı bulgur yerine esmer bulgur kullanacaksanız, ıslattığınız suyu azaltın. Çünkü esmer bulgur çok su çekmiyor. Köfteniz hamur olmasın.
- Bu tarz köfteli yemeklerde, yemeği servisten bir kaç saat önce hazırlarsanız, köfteler şişer ve istediğiniz lezzeti bulamazsınız. Köftesi piştikten hemen sonra ikram etmelisiniz.
- Bulgurlu köftelerle yapılan yemekler, tek başına ana yemektir. Yanına ne pilav ne çorba yakışır. Yanına en çok ayran ve turşu yakışır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder