Ispanaklı köfte Malatya yöresine ait enfes yemeklerden biridir.Zaten malatya’nın en çok köfteleri meşhurdur.Kayısı,ayva,kiraz gibi bir çok meyve ağacının yapraklarından köfteli sarmalar yapılıp yemeği pişirilmektedir.Hele o kiraz yaprağı köftesi yok mu,o kadar lezzetli olur ki tadına doyum olmaz.Ispanaklı köfte bunlardan sadece biri.Zamanla diğer köfte çeşitlerini de paylaşırım inşaallah….
MALZEMELER (köfte için)
2 su bardağı köftelik bulgur(ince)
1.5 su bardağı su (ıslatmak için)
5 yemek kaşığı un
1 bardaktan bir parmak eksik su (yoğururken kullanılacak)
1.5 tatlı kaşığı tuz
—
Yarım kg.ıspanak
1 çay bardağı siyah veya yeşil mercimek
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı erik ekşisi veya biraz sumak
zeytinyağı
YAPILIŞI
MALZEMELER (köfte için)
2 su bardağı köftelik bulgur(ince)
1.5 su bardağı su (ıslatmak için)
5 yemek kaşığı un
1 bardaktan bir parmak eksik su (yoğururken kullanılacak)
1.5 tatlı kaşığı tuz
—
Yarım kg.ıspanak
1 çay bardağı siyah veya yeşil mercimek
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı erik ekşisi veya biraz sumak
zeytinyağı
YAPILIŞI
- Bulguru ılık suyla ıslatın
- 1 saat sonra ununu ve tuzunu atıp,1 bardak kadar su kullanarak köfte hamurunuzu yoğurun
- bilye büyüklüğünde küçük köfteler yapın.
- bir tencereye soğanları ve yağı koyup hafif kavurun.
- salçasınıda ilave edin,erittikten sonra kâfi miktarda su ve tuz koyup kaynamaya bırakın.
- Kaynara çıktıktan sonra mercimekleri atıp iyice yumuşayana kadar pişirin.
- Daha sonra köfteleri ve ince doğranmış ıspanakları ilave edin.Ekşisinide katın.Köfteler pişince yemeğiniz hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder