Malzemeler
- 125 g. tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta ( birinin beyazı ayrılacak)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı kakao
- 5 su bardağı kadar un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı portakal rendesi
- 1 yumurta akı
- Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yapın.Ben hamurun yarısına kakao katıp yoğurdum.Kakao katınca hamur katılaştığı için,bir tatlı kaşığıda yoğurt ilave ettim.
- Dolgu malzemelerini karıştırın.
- Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle hafifçe açın
- İçine bu içten bir tatlı kaşığı kadar koyun
- Kenarları ortaya doğru büzerek kapatın
- 175 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürün
- pişmeye başladıktan sonra 160 derecede pişirmeye devam edin.
Portakal kabuğu nasıl saklanır?
Kışın yediğimiz portakalların kabuklarını atmayıp,yazında rahatlıkla kullanmamız mümkün. Hem de çok kolay ve pratik bir yöntemle:
Malzemeler
Malzemeler
- Portakal
- Şeker
- Portakal kabuğunun beyaz yerini almadan rendeleyin.
- Bir portakal rendesi için 2 yemek kaşığı şeker ekleyin. Daha fazla da katabilirsiniz.
- Karıştırıp bir kavanoza yerleştirin.
- Ben portakal reçeli yaptığım portakalların kabuklarını kullanmıştım.
- Uzun süre dayanıyor. Sanki bekledikçe kokusu daha da bir güzelleşiyor
- Üzerine pudra şekeri serpin veya çikolata sosu ile süsleyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder