Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt (benim yoğurdum cıvıktı)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı haşhaş
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon
- Üçte bir çay kaşığı tuz
Haşhaşlı revani nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın
- Yağ, yoğurt, haşhaş, irmiğide ekleyip karıştırın.
- Un vanilya ve kabartma tozunuda katıp karıştırın.
- Yağlanmış fırın tepsisine döküp 200 dereceye ayarlanmış soğuk fırına sürün
- Tamamen kabarıp, kızarmaya başlayınca ısıyı 180 dereceye düşürün.
- Tatlının üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
- Tatlı soğurken, şeker ve suyu bir tencereye koyun, limonu ilave edin ve altını yakın.
- Şeker eriyene kadar karıştırın. tuzunu atın. 30 dakika kadar kaynayan şurubu ocaktan alıp soğuk tatlının üzerine dökün
- Ya da önce şerbeti pişirin. Soğuk şurubu, sıcak tatlının üzerine dökün.
- Arzuya göre üzerine kremşanti dökün.
- 2 saat sonra servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder