BULGURLU KABAK DOLMASI
iç malzemesi
- 200 gr kadar orta yağlı kıyma
- 2.5 su bardağı(240 ml) ince köftelik bulgur
- 1 tane soğan
- mutlaka reyhan(ben kurusunu kullandım)2-3 tutam kadar
- karabiber.pul biber,tuz
- yarım çay bardağı zeytin yağı
- yoğurmak içim 1.5-2 su bardağı su
- 5-6 tane orta boy kabak
Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt, tereyağıve pulbiber
Yapılışı
- Soğan rendelenir,baharatlar,kıyma,bulgur ve zeytinyağıyla birlikte el ıslatılarak iç harç yoğurulur
- Kabakların dışı soyulur yada tıttıklı bir bıçakla çizilerek soyulur.2-3 parmak kalınlığında bölünüp ortaları çıkarılır
- iç harç az tuzlanmış kabakların içine çok bastırılmadan boşluk bırakılarak doldurulur.tencerenin altına kabak içleri bıçakla inceltilerek döşenir hem yanması engellenir hemde yoğurtla karışımı güzel oluyor:))
- Kalan hamur olursa onlarda sıkma şeklinde yapılıp aralara konur( biz o sıkmalara er görmez deriz:)) pişirirken evin erkeği gelmeden hanımlar o sıkmaları gidip gelip yermiş:)) annemler öyle söylerdi.
- Tencereye 2 bardak kadarda sıcak su ekleyerek kısık ateşte dolmamızı pişiriyoruz.
- Servis zamanı üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış pulbiberle servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder