Eskilerden kalan güzel bir tarif daha.Kalabalık misafirlere çıkacak bereketli bir yaş pasta.Üstelik yemeside çok keyifli.
Malzemeler
- 4 adet yumurta,
- 1 su bardağı şeker,
- 1 su bardağı un,
- yarım paket k. Tozu
- 2.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- yarım yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- Islatmak için süt
- Bulamak için bir su bardağı hindistan cevizi
- Pandispanyamızı her zaman olduğu gibi hazırlayıp,yağlanıp unlanmış büyük fırın tepsisine dökelim.
- 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirelim.
- resimde gördüğünüz gibi el büyüklüğünde dikdörtgen parçalara bölelim.
- her parçayıda ortadan ikiye keselim.
- hazırladığımız kremadan her parçanın içine 1 tatlı kaşığı kadar koyup rulo yapalım.(ben ters tarafına krema koymuşum siz düzeltin lütfen)
- Düz bir tabağa biraz süt koyup ruloları içine hafifçe batıralım ve hindistan cevizine bulayalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder