"Sabah, öğlen ve akşam ne yersin ama usanmazsın ?" diye sorarsanız hiç düşünmeden kısır derim...Kısıra olan sevgim ve düşkünlüğüm bambaşkadır...Yaptığım zaman çok yaparım ertesi güne kalsın dolaptan çıkarıp istediğim zaman yine yiyeyim diye...Yanında buz gibi ayran ve turşu da olursa keyfime diyecek olmaz...
Ben kısır biraz bol baharatlı bol salçalı ve yeşilli seviyorum...Malatya'ya özel bulguru kullanıyorum...Yaptığım kısırda da çok ama çok iddalıyım keşke imkanım olsada kepinize kısır partisi düzenlesem...Ben bunu yapamam ama siz evinizde Birsence tarifyle kısır yapıp yiyebilirsiniz...
Ben kısır biraz bol baharatlı bol salçalı ve yeşilli seviyorum...Malatya'ya özel bulguru kullanıyorum...Yaptığım kısırda da çok ama çok iddalıyım keşke imkanım olsada kepinize kısır partisi düzenlesem...Ben bunu yapamam ama siz evinizde Birsence tarifyle kısır yapıp yiyebilirsiniz...
KISIR - KISIR TARİFİ
MALZEMELER:
- 2 su bardağı köftelik bulgur veya orta bulgur
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 1,5 çorba kaşığı biber salçası
- 1 tane limon suyu
- 2 çorba kaşığı erik ekşisi
- 3,4 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızıtozbiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3,4 tane sivribiber
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet taze soğan
- 1/2 demet taze nane
- 3,4 diş sarımsak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder