Bu tariften midye pogacasi yaptim,midye tatlisi
yaptim.simdide midye kurabiyesi yaptim :)
CITIR MIDYE KURABIYESI
Hamur malzemeleri
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı tozseker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı buğday nişastası
3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Yarım paket kabartma tozu
1 silme(çok dolu olmayan)çay kaşığı tuz
Arasına serpmek için: Buğday nişastası
Üzeri için 150 gr. eritilmiş tereyağı
İçi için: Ceviz
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Bir fiske tuz
Midye tatlısı nasıl yapılır?
Sıvı malzemeleri bir kaba alıp karıştırın. Un, nişasta ve k. tozunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamuru 12 eşit parçaya bölün. 15 dakika kadar dinlendirin.
Dinlendirme sonunda hafif nişasta serperek bezeleri tek tek tabak büyüklüğünde açın.
Aralarına nişasta serperek üst üste koyun. En üste nişasta serpmeyin.
Merdane yardımıyla büyütebildiğiniz kadar büyütün.
Uç kısmından başlayıp sıkıca rulo yapın.
Ruloyu birer parmak eninde dilimlere kesin.
Her bir parçayı merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açın. Çok kalın olmamalı.
Ortasına bir parça ceviz koyup bastırmadan kapatın.
Bütün parçalar bitince tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdirin.
180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar kızartın.
Ben bu tariften pogaca ve serbetli olarak midye tatlisida yaptim,arzu eden serbet döküp serviste yapabilir.ama bu sekildede cok lezzetli oluyor
Afiyet olsun
CITIR MIDYE KURABIYESI
Hamur malzemeleri
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı tozseker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı buğday nişastası
3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Yarım paket kabartma tozu
1 silme(çok dolu olmayan)çay kaşığı tuz
Arasına serpmek için: Buğday nişastası
Üzeri için 150 gr. eritilmiş tereyağı
İçi için: Ceviz
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Bir fiske tuz
Midye tatlısı nasıl yapılır?
Sıvı malzemeleri bir kaba alıp karıştırın. Un, nişasta ve k. tozunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamuru 12 eşit parçaya bölün. 15 dakika kadar dinlendirin.
Dinlendirme sonunda hafif nişasta serperek bezeleri tek tek tabak büyüklüğünde açın.
Aralarına nişasta serperek üst üste koyun. En üste nişasta serpmeyin.
Merdane yardımıyla büyütebildiğiniz kadar büyütün.
Uç kısmından başlayıp sıkıca rulo yapın.
Ruloyu birer parmak eninde dilimlere kesin.
Her bir parçayı merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açın. Çok kalın olmamalı.
Ortasına bir parça ceviz koyup bastırmadan kapatın.
Bütün parçalar bitince tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdirin.
180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar kızartın.
Ben bu tariften pogaca ve serbetli olarak midye tatlisida yaptim,arzu eden serbet döküp serviste yapabilir.ama bu sekildede cok lezzetli oluyor
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder