Kolay ve hızlı bir meze geliyor. Gram, ölçek yok. Kavanozu açtınız ve karıştırdınız. Tabağa yerleştirip sofraya koydunuz; o kadar. Tabii, bu sırada kendimden biraz lezzet verici bir kaç mutfak sırrı da ekledim.
MALZEMELER
- 1 kavanoz közlenmiş patlıcan (500 gr. tat veya tamek)
- 750 gr. süzme yoğurt (sütaş)
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
YAPILIŞI
- Patlıcanları kavanozdan alın. Fazla suyunu süzün. Bıçakla ince kıyın.
- Yoğurdu bir kaba alın ve patlıcanla karıştırın.
- İçine tahin ve cevizleri karıştırın.
- Baharat ve tuz ekleyip servis tabağına yerleştirin.
- Üzerini acı kırmızıbiber, sumak ve cevizle süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder