MALZEMELER
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı ev konservesi rende domates
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- Limon suyu
- Tuz
YAPILIŞI
- Tereyağı tencerede eritin. Üzerine unu dökün ve hafifçe sarartın.
- Ocaktan alın. Soğuyunca domates salçası, rende domates ve 3-4 su bardağı suyu üzerine dökün. Ocakta devamlı karıştırarak kaynatın. Tuzu ekleyin.
- Kaynayınca tel şehriyeleri içine salın. Orta ateşte tel şehriyeler yumuşayıncaya kadar ocakta bırakın. Gerekirse sıcak su eklemesi yapın.
- Şehriyeler uzayıp yumuşayınca, üzerine kuru naneleri atın ve ocaktan alın.
- Karabiber ve limonsuyunu istediğiniz miktarda kullanın.
- Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder