MALZEMELER
- 5 adet enginar
- 15 adet kıska soğan
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1-2 tatlı kaşığı limon suyu
- 1-2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1-2 çay kaşığı tuz
- Bir tutam dereotu
- Zeytinyağında soğanları soteleyin.
- Üzerine temizlenmiş limonlu suda beklemiş enginarları koyun. Biraz yağda çevirin.
- Portakal suyu, limon suyu, şeker ve tuzu ekleyin. Enginarları örtecek kadar sıcak su koyun.
- Tadına bakın isterseniz kendi ağız tadınıza göre eklemeler yapın.
- Ocakta kısık ateşte pişirin. Yağında kalsın.
- Piştikten sonra servis tabağına alın. Sosuna ince doğranmış dereotunu ekleyin karıştırıp kaşıkla her enginarın ortasına 3 adet soğan gelecek şekilde dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder