MALZEMELER
- 1 kg. taze fasulye
- 3 adet orta boy soğan
- 4-5 adet orta boy domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2-3 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
YAPILIŞI
- Fasulyeleri ayıklayıp sert kenarlarını alın ve uzun kalacak şekilde 2-3 parçaya kesin.
- Soğanları 2-3 parçaya ayırın. Biberleri uzun parçalar halinde doğrayın.
- Domatesleri irice doğrayın.
- Zeytinyağında soğanları ve biberleri soteleyin.Üzerine domateslerin yarısını ekleyin ve sotelemeye 2-3 dk. daha devam edin.
- Fasulyeleri, domateslerin üzerine dizin.
- En üste kalan domatesleri yayın; tuz ve toz şekeri ekeleyip kısık ateşte fasulyelerin sararması için bekleyin. Fasulyeleri karıştırmayın.
- Fasulyeler solup, suyunu verdikten sonra fasulyelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekip fasulyeler yumuşak bir hal alıncaya kadar pişirin.
- Zeytinyağlı Fasulye soğuyuncaya kadar kapağı kapalı şekilde pişen tenceresinde bırakın.
- Sonra servis yapılacak tabağa ters çevirip sunun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder