MALZEMELER
- 3 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 tatlı kaşığı toz bulyon (et veya tavuk)
- 1 su bardağı süt
- 4-5 yemek kaşığı krema
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- İstenirse 1 adet yeşil biber (küçük doğranmış)
- Üzeri için rendelenmiş kaşar peynir
YAPILIŞI
- Çorbanın pişeceği tencereye tereyağ ve un konur, ikisi ocakta pembeleştirilir.Tencere ocaktan alınır.
- Un ve yağ biraz soğuyunca 1 bardak suyla açılmış domates salçası üzerine dökülür. Toz bulyon ve 2 bardak su daha ilave edilir. Ocakta kaynatılır.
- Süt, tuz eklenir. Kıvamı için istenirse su ilave edilir.
- En son krema ve istenirse yeşil biber eklenir, bir kaç taşım daha kaynatılır.
- Karabiber eklenir ve ocağın altı kapatılır.
- Servis yapılırken istenirse üzerine rendelenmiş kaşar peynir ekelenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder