MALZEMELER
- 1 kg. kabak
- 1 orta boy soğan
- 2 orta boy domates
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 2 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
Sos İçin:
- 1 su bardağı tahin
- 2 adet limon suyu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1-2 kahve fincanı su
- Tuz
YAPILIŞI
- Yayvan bir tencereye soğanı küçük doğrayın. Biber salçasını ekleyin. İkisini iyice eliniz ile ovarak ezin. (Eldiven kullanabilirsiniz).
- Kabakları soyun ve boyuna 4'e kesin. Kuşbaşı gibi doğrayıp soğanlara ekleyin.
- Domatesleri doğrayıp üzerine ekleyin.
- Nohut, tuz, şeker ekleyip kapağı kapalı ve kısık ateşte kendi suyunda pişirin.
- Sos için olan malzemeleri karıştırın.
- Pişen kabakları servis tabağına alın.
- Sosu üzerine dökün. İsterseniz üzerini nohut veya baharatlar ile süsleyip sunun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder