2 Ocak 2014 Perşembe

Elmalı Toppare


Fotoğraf: Elmalı Toppare | Limonun Mutfak Sırları http://buff.ly/1cNWZtp
 

Hamuru : 2 Adet Yumurta, 1 Paket Margarin, 2 Yemek Kaşığı Yoğurt, 5 Su bardağı Un, 1/2 Su bardağı Şeker, 1 Paket Kabartma Tozu, 2 Paket Vanilya, 1 Miktar Hindistan Cevizi,

İçi için: 4 Büyük Boy Elma, 50 Gr Fındık, 2 Tatlı Kaşığı Tarçın, 1/2 Su bardağı Şeker

Şerbet : 1,5 Su bardağı Şeker, 1,5 Su bardağı Su, 1/4 Adet Limon Suyu

Tarifin Hazırlanışı

Hamur yoğuracağımız kaba yumuşamış margarini, yumurtaları, yoğurdu ve şekeri ekleyip krem haline gelene dek yoğuralım. Kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bez örterek 20 dk dinlendirelim. Bu arada kurabiyenin iç harcını hazırlayalım. Elmaları soyup rendeleyelim. İçine şeker ve tarçın ekleyip bıraktığı suyu çekene dek pişirelim ve içine iri dövülmüş fındıkları ekleyelim. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparalım ve yuvarlayalım. İşaret parmağı yardımı ile hamurun iç kısmını mümkün olduğunca derin bir şekilde oyalım. Elmalı malzemeyi oluşan boşluğa dolduralım. Hamurun ağız kısmını büzerek kapatalım. Hamurları margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Önceden ısıtılmış 175° ısılı fırında kurabiyeleri üzerleri açık pembe renk alana dek pişirelim. Bu arada şerbeti hazırlayalım. Tencereye şekeri, suyu, limon suyunu ekleyip 5 dk kaynatıp ateşten alarak soğutalım Kurabiyeler pişer pişmez fırından alıp soğuk şerbetin içinde ters yüz ederek 5-10 dk şerbette bekletelim. Kurabiyeleri şerbetten çıkarıp hindistan cevizi içinde yuvarlayalım
Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder