18 Temmuz 2012 Çarşamba

BEGENDİLİ TAVUK


 
 
MALZEMELER:
  • 2 tane tavuk gögsü
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 tane sivribiber
  • 1 tane soğan veya 2 çorba kaşığı kavrulmuş soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıtozbiber
  • YONCA sıvıyağ
Beğendisi İçin;
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 tane közlenmiş patlıcan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tereyağı
YAPILIŞI:Patlıcanı ocakta veya fırında közleyip soğumaya bırakalım.Tavaya biraz yağ koyup yemeklik doğranmış soğanı ekleyip biraz kavuralım.İri kuşbaşı doğranmış tavuğu ekleyip sotelemeye devam edelim.(Eğer kavrulmuş soğan kullanacaksanız ilk olarak tavuğu soteleyip sonra soğanı ekleyebilirsiniz.)Tavuk sotelenirken diğer bir tarafta unu tereyağında kavurup sütünü ekleyip pişirelim.Pişince içine soyulmuş doğranmış patlıcan,tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım.Bu arada sotelenen tavuğa salça,tuz ve 1 çay bardağı kadar kaynar su ilave edip pişirelim.Suyu kıvamlı bir sos haline geldiğinde altını kapatalım.Beğendiği bir tabağa yayıp üstüne tavuğu yayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder