18 Temmuz 2012 Çarşamba

FIRINDA MANTARLI KAŞARLI TAVUK

 
 MALZEMELER:
  • 1/2 kilo kuşbaşı tavuk göğsü
  • 1 tane kuru soğan veya 2,3 çorba kaşığı  kavrulmuş soğan
  • 1 paket mantar
  • 4,5 tane sivribiber
  • 2 tane domates
  • 1 çorba kaşığı YONCA domates salçası
  • 1,5-  tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 100 gram kaşar peyniri
  • YONCA sıvıyağ
YAPILIŞI:Wok tavaya yağı koyup ısıtalım.Isınan wok tavaya tavukları ekleyip yüksek ateşte soteleyelim.Yarı kıvamda sotelenen tavuğa yemeklik doğranmış soğanı ve ince ince dilimlenmiş mantarı ekleyip kavurmaya devam edelim.İyice kavrulan tavuklu karışıma doğranmış biberi,domatesi,salçayı koyup bir kaç dakika daha kavuralım.1 su bardağı kaynar suyu,tuzu ve baharatları koyup 1,2 taşım kaynatalım.(Eğer tavuklar hala pişmediyse biraz daha su koyup pişirmeye devam edelim.)Bir fırın kabına döküp üstüne kaşar dilimleri dizip sadece üstü kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder