19 Temmuz 2012 Perşembe

HUMUS


MALZEMELER
500 gram nohut
1 çay bardağı tahin
1/2 çay bardağı zeytin yağı
1/2 çay bardağı limon suyu
2-3 diş sarımsak
Tuz, , kimyon,pulbiber
YAPILIŞI
Akşamdan ıslattığımız nohutu iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzüyoruz. Kabuklarını çıkartıp ,blendırdan geçiriyoruz , limon suyunu ,tahini,dövdüğümüz sarımsakları ,tuz,pulbiber, ve yağın yarısını ilave edip iyice karıştırıyoruz
Tatabağa düzgünce yayıyoruz kalan yağı üzerine gezdiriyoruz maydanoz yaprakları ,kimyon ve pulbiberle süslüyoruz .
NOT:HAŞLAMA SUYUNDAN BİRAZ AYIRIYORUZ KIVAMINI İSTEDĞİMİZ ŞEKİLDE AYARLAMAK İÇİN GEREKİRSE İLAVE EDİYORUZ ( 1/2 SU BARDAĞI KADAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder