30 Temmuz 2012 Pazartesi

SARMA MUHALLEBİ




Bu tarifi hazırlarken dikkat etmeniz gereken muhallebinin serptiğiniz malzemenin üzerine eşit miktarda ve kalınlıkta yayılması. Bunun içinde muhallebiyi döktükten sonra bir spatula yardımıyla yaymanız gerekiyor.
Kolayca sarabilmeniz içinde mutlaka soğumalı ve koyulaşıp kesilecek kıvama gelmeli.

 

Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı unu
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilin
Süslemesi için:
100 gr file fıstık
1 su bardağı ezilmiş kakaolu bisküvi
İçi için:
3-4 adet muz
Servis için: Carte d’Or Maraş Usulü Kesme Dondurma
Yapılışı:
1- Unu, toz şeker, vanilini ve sütü teflon bir tencereye alıp iyice çırpın.
2- Tüm malzemeyi kısık ateşte koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan aldığınız muhallebiye margarini ekleyip mikserle 2 dakika kadar karıştırın.
3- Önce file fıstığı sonrada bisküvi kırıntılarını geniş bir borcamın yüzeyine yayın. Pişirdiğiniz muhallebiyi üzerine dökün ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekleyin.
4- Oda sıcaklığına gelen muhallebinin üzerini streç film ile kapatarak buzdolabına alın ve 2-3 saat dinlendirin.
5- Soğuyup iyice koyulaşan muhallebiyi dolaptan çıkartıp karelere bölün. Her karenin boyutunda bir muz dilimi kesip muhallebi ile 1 tur sarın.
Devamı için: http://mutfaksirlari.com/dondurmali-sarma-muhallebi.html#ixzz226A5N7HP

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder