18 Temmuz 2012 Çarşamba

3 KATLI PATATES PASTASI


MALZEMELER:
Alt Katı İçin:
  • 5,6 tane patates
  • 2 dal yeşil soğan
  • 4,5 dal maydanoz
  • 1 limon suyu
  • 3 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıtozbiber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Orta Katı İçin:
  • 4,5 tane havuç
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
Son Katı İçin:
  • 1 kase pancar turşusu
  • 1 kutu mısır konservesi
YAPILIŞI:Patatesleri yıkayıp tencereye koyup üstünü geçecek kadar su ekleyip haşlayalım.Patatesler haşlanırken ayrı bir yerde havuçları rendeleyip sıvıyağ ve tuzunu ekleyip yumuşayana kadar soteleyelim.Ayrı bir yerde pancar turşusunun suyunu süzüp blendırdan geçirip püre haline getirelim.Haşlanan patatesleri soyalım.Büyükçe bir kaseye alıp ezelim.İçine tuz,baharat,yağ,limon suyu ve yeşillikleri koyup karıştıralım.25 cm. çapında bir kalıba (ister kare,ister yuvarlak ister kek kalıbına) streç film serelim.İlk kat olarak pancarları yayalım.Üstüne havuçları pancarlar gözükmeyecek şekilde döşeyelim.En üst katada patatesli harcı yayıp biraz bastıralım.Streçle her yanını sarıp dolapta bir kaç saat bekletelim.Sonra dolaptan çıkarıp servis tabağına ters çevirip mısırlarla süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder