18 Temmuz 2012 Çarşamba

MALATYA GELELİ KEBABI

 
   MALZEMELER:
  • 2 kilo patlıcan
  • 1/2 kilo kuşbaşı et
  • 2 tane domates
  • 5,6 tane sivribiber
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı YONCA domates salçası
  • 3,4 çay kaşığı tuz
  • 3,4 çorba kaşığı YONCA sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
YAPILIŞI:Patlıcanları közleyip soyalım.Bıçakla doğrayalım.Tuz ekleyip karıştıralım.Bir fırın kabının dibine yayalım.Eti yağ koyup ısıtılmış tencereye koyup kavuralım.İçine soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim.Et kavrulunca içine doğranmış biber,domates ve salçayı ekleyip biraz daha kavuralım.2,3 su bardağı kaynar su koyup et yumuşayana kadar pişirelim.Az suyu kalana kadar pişirip tuzunu ekleyip patlıcanın üstüne yayalım.Fırında 15 dakika pişirelim.Tereyağını yakıp yemeğin üstüne dökelim.Sıcak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder