16 Şubat 2013 Cumartesi

Bulgurlu Kabak Dolması

 

  •  

BULGURLU KABAK DOLMASI
iç malzemesi
  • 200 gr kadar orta yağlı kıyma
  • 2.5 su bardağı(240 ml) ince köftelik bulgur
  • 1 tane soğan
  • mutlaka reyhan(ben kurusunu kullandım)2-3 tutam kadar
  • karabiber.pul biber,tuz
  • yarım çay bardağı zeytin yağı
  • yoğurmak içim 1.5-2 su bardağı su
  • 5-6 tane orta boy kabak
Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt, tereyağıve pulbiber
Yapılışı
  • Soğan rendelenir,baharatlar,kıyma,bulgur ve zeytinyağıyla birlikte el ıslatılarak iç harç yoğurulur
  • Kabakların dışı soyulur yada tıttıklı bir bıçakla çizilerek soyulur.2-3 parmak kalınlığında bölünüp ortaları çıkarılır
  • iç harç az tuzlanmış kabakların içine çok bastırılmadan boşluk bırakılarak doldurulur.tencerenin altına kabak içleri bıçakla inceltilerek döşenir hem yanması engellenir hemde yoğurtla karışımı güzel oluyor:))
  • Kalan hamur olursa onlarda sıkma şeklinde yapılıp aralara konur( biz o sıkmalara er görmez deriz:)) pişirirken evin erkeği gelmeden hanımlar o sıkmaları gidip gelip yermiş:)) annemler öyle söylerdi.
  • Tencereye 2 bardak kadarda sıcak su ekleyerek kısık ateşte dolmamızı pişiriyoruz.
  • Servis zamanı üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış pulbiberle servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder