20 Şubat 2013 Çarşamba

HAVUÇLU PATATESLİ PİLAV



 
PATATESLİ HAVUÇLU PİLAV
MALZEMELER:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 300 gram kuşbaşı et
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tereyağı
  • Sıvıyağ
YAPILIŞI:Eti bir tencereye alıp kavuralım.Kavrulunca su ilave dip iyice pişirelim.Pirinci ıslatalım.Patatesi ve havucu julyen doğrayıp yağ ve baharat ilavesiyle soteleyelim.Derin bir tencerenin dibine eti yayalım.Üstüne sebzeleri yayalım.Üstüne suyunu süzdüğümüz pirinci ekleyelim.Kaynamış 2 su bardağı su koyup kısık ateşte pişirelim.Pişince yarım saat dinlendirip servis tabağına ters çevirelim.BEnim tenceremin kulpları yukarıya doğru olduğu için servis tabağına oturmadı ters çeviriken düzgün dönmedi.Siz tencerenizin kulbuna dikkat edin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder