20 Şubat 2013 Çarşamba

İSLİM KEBABI


 
MALZEMELER:
Köftesi İçin:
  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmıztozbiber
  • Maydanoz
 
Diğer Malzemeler:
  • 4,5 tane kemer patlıcan
  • 2 tane domates
  • 4,5 tane sivribiber
  • 2 çorba kaşığı YONCA domates salçası
  • YONCA sıvıyağ
  • Tuz
YAPILIŞI:Patlıcanları alacalı soyup boyuna ince ince dilimleyip tuzlu suda bekletelim.Suyunu süzüp kağıt havluya kurulayalım.Köfteyi yapmak için yoğurma kabına kıymayı,rendelenmiş soğanı,doğranmış maydanozu,tuz ve baharatı ekleyip iyice yoğuralım.8,10 tane kadar top köfteler yapalım.Kızartma tenceresine yağı koyup kızdıralım.Patlıcanları kızartalım.Patlıcanlardan sonra köfteleride kızartalım.Patlıcanları bir tabağa + şeklinde koyalım.Ortasına köfteyi koyup patlıcanla üstünü kapatalım.Fırın kabına patlıcanların kat yeri alta gelecek şekilde yerleştirelim.Domatesleri yuvarlak dilimleyelim.Biberleri 2'ye bölelim.Patlıcanların üstüne bir dilim domates 1 dilimde biber koyup kürdan batıralım.Bir tencerede az yağda salçayı 10 saniye kadar kavuralım.Üstüne 2 su bardağı su ve tuz koyup 1 taşım kaynatalım.Patlıcanların üstüne bu salçalı suyu döküp 180'Cde domatesler ve biber kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder