26 Şubat 2013 Salı

Haşhaşlı Revani Tarifi

 
Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt (benim yoğurdum cıvıktı)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şurup için
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon
  • Üçte bir çay kaşığı tuz

Haşhaşlı revani nasıl yapılır?
  • Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın
  • Yağ, yoğurt, haşhaş, irmiğide ekleyip karıştırın.
  • Un vanilya ve kabartma tozunuda katıp karıştırın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine döküp 200 dereceye ayarlanmış soğuk fırına sürün
  • Tamamen kabarıp, kızarmaya başlayınca ısıyı 180 dereceye düşürün.
  • Tatlının üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
  • Tatlı soğurken, şeker ve suyu bir tencereye koyun, limonu ilave edin ve altını yakın.
  • Şeker eriyene kadar karıştırın. tuzunu atın. 30 dakika kadar kaynayan şurubu ocaktan alıp soğuk tatlının üzerine dökün
  • Ya da önce şerbeti pişirin. Soğuk şurubu, sıcak tatlının üzerine dökün.
  • Arzuya göre üzerine kremşanti dökün.
  • 2 saat sonra servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder