20 Şubat 2013 Çarşamba

ORUK KEBABI


ORUK KEBABI
MALZEMELER:
  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 tane kuru soğan
  • 3,4 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • YONCA sıvıyağ
  • Su
  • Çöp şiş
YAPILIŞI:Yoğurma kabına kıyma,bulgur,soğan rendesi,doğranmış maydanoz,tuz ve baharatı ekleyip harmanlayalım.Azar azar su ilavesiyle (yaklaşık 1 su bardağı kadar tamamını dökmeyin bulgurun yumuşamasına bağlı ilave edin.)bulgurun yumuşayıp iyice yoğrulmasını sağlayalım.Çöp şişlere adana yapar gibi geçirip yağlanmış fırın tepsisine dizelim.Isıtılmış orta ısılı fırında pişirelim.Soğan salatasıyla servis yapalım.
Eğer isterseniz ocak üstünde tavada da pişirebilirsiniz.İmkanınız varsa ateşte yapmak sanırım en lezzetlisi olur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder