20 Şubat 2013 Çarşamba

HÜNKAR BEĞENDİ

MALZEMELER:
Beğendisi İçin:
  • 4 çorba kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 3 tane közlenmiş patlıcan
  • Tereyağı
  • Tuz
Üstü İçin:
  • 750 gram kuşbaşı et
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı salça
  • Defne yaprağı
  • Tuz
  • Sıvıyağ

YAPILIŞI:Eti bir tencereye alıp rengi dönene kadar yağda kavuralım.İçine doğranmış soğanıda koyup kavurmaya devam edelim.İyice kavrulunca salçasını,defne yaprağını ve suyunu koyup iyice pişirelim.Bu arada unu tereyağında kavuralım.İçine sütünü koyup kaynatalım.Kaynayınca içine közlenmiş doğranmış patlıcanı ve tuzunu koyup karıştıralım.Beğendiyi tabağa alıp üstüne iyice pişen tuzu katılmış ve suyunu iyice çekmiş eti koyup servis yapalım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder