25 Şubat 2013 Pazartesi

SADRAZAM LOKUMU

Eskilerden kalan güzel bir tarif daha.Kalabalık misafirlere çıkacak bereketli bir yaş pasta.Üstelik yemeside çok keyifli.
Malzemeler
  • 4 adet yumurta,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1 su bardağı un,
  • yarım paket k. Tozu
PASTANIN KREMASI
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • yarım yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Ayrıca,
  • Islatmak için süt
  • Bulamak için bir su bardağı hindistan cevizi
Sadrazam lokumunun yapılışı
  • Pandispanyamızı her zaman olduğu gibi hazırlayıp,yağlanıp unlanmış büyük fırın tepsisine dökelim.
  • 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirelim.
  • resimde gördüğünüz gibi el büyüklüğünde dikdörtgen parçalara bölelim.
  • her parçayıda ortadan ikiye keselim.
  • hazırladığımız kremadan her parçanın içine 1 tatlı kaşığı kadar koyup rulo yapalım.(ben ters tarafına krema koymuşum siz düzeltin lütfen)
  • Düz bir tabağa biraz süt koyup ruloları içine hafifçe batıralım ve hindistan cevizine bulayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder