20 Şubat 2013 Çarşamba

PÜRELİ ET SOTE


PÜRELİ ET SOTE
MALZEMELER:
Et Sote İçin:
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Defne yaprağı
Patates Püresi İçin:
  • 4 tane patates
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Süt
YAPILIŞI:Eti tencereye alıp yüksek ateşte suyunu çektirelim.Sonra tereyağını ilave edip iyice kavulım.Kavrulunca salça,su ve defne yaprağını ekleyip iyice pişirelim.Suyunu çekip kıvamlı bir hal alınca altını kapatalım.Patatesleri soyup,dilimleyip,az su ialvesiyle iyice pişirelim.Pişince içine tereyağını ve tuzunu ekleyip sütle kıvamını ayarlayalım.Tabağa önce püreyi koyup üstüne eti ekleyip servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder