Kaplama Jölesi için:
*1 çay bardağı su
*1 yemek kaşığı patates nişastası (patates nişastası soğuduğunda berraklığını yitirmiyor)
*1 yemek kaşığı tozşeker (damak zevkinize göre daha fazla ilave edebilirsiniz)
Yapılışı:
*Jöle malzemelerini orta ısılı ocakta, pudingden daha sulu kıvamlı olarak pişirin.
*Meyveleri zevkinize göre döşeyin. Ilık jöleyi fırça yardımı ile meyvelerin üzerine sürün.
*Yarım saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
VEYA,
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı limon suyuyla beraber kaynatıp, koyu bir şururp elde ettim ve meyvelerin üzerine sürdüm. Tıpkı jöle gibi pırıl pırıl bir görüntüsü oldu. Üstelik ekşimsi meyveler de bu yolla tatlandı..:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder