20 Şubat 2013 Çarşamba

GÜVEÇTE KAŞARLI MANTAR SOTE

GÜVEÇTE MANTAR (KAŞARLI MANTAR SOTE)
MALZEMELER:
  • 1 paket mantar
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2,3 tane sivri biber
  • 2 tane domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI: Sıvı yağı tavaya koyup içine doğranmış soğan ve sarımsağı koyup hafif kavuralım. İçine ince kıyılmış mantarları ekleyip yüksek ateşte sotelemeye devam edelim. Mantarlar saldıkları suyu çekip kavrulmaya başlayınca içine ince kıyılmış biberleri ve domatesleri ekleyelim. Tuz ve baharatları katıp suyunu çekince güvece koyup üzerine kaşar peynirini serpiştirelim. Sadece üstten ısıtılmış fırında kaşar eriyip kızarıncaya kadar tutalım. Sıcak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder