16 Şubat 2013 Cumartesi

Bulgurlu Sulu Köfte Tarifi (Malatya)

BULGURLU SULU KÖFTE
Malzemeler
1 su bardağı kuru fasulye yada nohut(geceden ıslatılmış)
1 su bardağı kurutulmuş sebze (elinizde ne varsa domates,patlıcan,biber kabak vb.)
2 ad patates
1 baş soğan
1,5 yemek kaşığı kadar teryağı
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
İsteğe göre kuşbaşı et yada et suyu ile yapılır.(ben 2 su bardağı kadar et suyu kullandım)
Tuz
Köftesi için;
2 su bardağı kadar bulgur (tarifin aslı orta bulgur ile yapılıyor)
Yarım su bardağı kadar un
su ve tuz

YAPILIŞI
-Öncelikle bulgura tuz eklenerek sıcak su ile ıslatılır.
-Bulgur şişmeye bırakılırken bir tencereye göz kararı su ve nohut yada kuru fasulye (isteğe göre ben kuru fasulye kullandım.) konularak pişmeye bırakılır.
-Kuru sebzeler sıcak su ile ıslatılıp süzülür soğuk su ile yıkanır.
-Kuru fasulye yaklaşık 10-15 dk piştikten sonra içine kuru sebzeler eklenip pişirilmeye devam edilir.
-Ayrı bir kapta şişen bulgura un eklenerek iyice yoğrulur.
-Bu hamurdan küçük parçalar kopartılarak yuvarlanır yada iki parmak arasında sıkılarak şekil verilir ve unlanmış bir tepsiye konulur.
-Bu şekilde tüm hamurdan küçük köfteler yapılır.
-Pişmekte olan baklagil kontrol edilir pişmesine yakın köfteler ve küp doğranmış patatesler eklenerek pişirilir.
-Altını kapatmadan önce soğan yemeklik doğranarak yağ ile kavrulur ve içine salça eklenir bu karışımda yemeğin üsütüne dökülerek karıştırılır ve ocağın altı kapatılır.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder