16 Şubat 2013 Cumartesi

Bulgur Köfteli Kısır

Bulgur Köfteli Kısır veya Köfteli Salata


 
Evimde fazla yeşillik yoktu, olanı kattım. Fakat içine özellikle marul, yazın domates, biber çok yakışır…
Bulgur köfteli kısır veya salata
Malzemeler
Köftesi için
  • 1 su bardağı ince sarı bulgur
  • 1 su bardağı su (ıslatmak için)
  • 0.5 su bardağı un
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • yoğururken eklemek için yarım çay bardağı su
Diğer malzemeler
  • 1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
  • Zeytinyağı (ne kadar olacağı sizin vicdanınıza kalmış:)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Yarım limon suyu
  • Yarım demet maydanoz
  • 4-5 dal yeşil soğan
  • Varsa marul
Nasıl Yapılır?
  • Bulguru su ile ıslatın. 1 saat bekletin
  • Unu ekleyin. Su ilave ederek özleşene kadar yoğurun.
  • Bilye büyüklüğünde parçalara bölüp, önce yuvarlayın sonra oval şekil verin
  • 1 tatlı kaşığı tuz attığınız kaynayan suyun içine köfteleri atıp havalanana kadar haşlayın.
  • Diğer tarafta salçayı zeytinyağında hafif kavurun. İçine baharatları, limon suyunu ve küçük doğranmış sarmısağı ekleyin.
  • Köfteleri içine atıp karıştırın.
  • Soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Köfteye ilave edip karıştırın.
  • Ayran veya çay eşliğinde servis edin.
  • Şükrünüz bol olsun.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder