16 Şubat 2013 Cumartesi

Kedidilli kan portakallı pasta

Bu yazıya oy ver

41
7
i
Quantcast

Dostlar siz şimdi benim pastama bakıp “Yine mi hibiskus kullanmış?” dediniz belkide.Bazı mübarek meyveler varki, farklı bir renklendiriciye ihtiyaç duymuyor.Kan portakalı da onlardan biri.Pazardan aldığım portakalların rengi o kadar güzeldi ki, mutlaka bir pastada kullanmak istedim.Resimde gördüğünüz renk tamamen kanlı portakalın rengidir.Yani yüzde yüz doğal:)
Kedili arada pratikliği açısından Kullandığım bir bisküvi.İçindekiler kısmında, lesitin, Emülgatör ve yağ olmadığı için rahat kullanıyorum.Ağırlıklı olarak yumurta ve kabartıcı kullanılmış.Kedidilini Bim’den alıyorum.Eğer bu bisküviyle ilgili Farklı bir bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.Tarifimiz şöyle;
PORTAKALLI KREMA
3 su bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
ARA KREMA İÇİN
5 su bardağı süt
6 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı pirinç unu veya nişasta
7 yemek kaşığı şeker
1 portakal rendesi
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
—–
1 paket kedidili bisküvi
YAPILIŞI
♥ Portakal suyu, nişasta ve şekeri karıştırarak pişirin
♥ Diğer tarafta diğer krema malzemelerini vanilya ve tereyağını en sona bırakarak pişirin.
♥ En son tereyağı ve vanilyayı katıp yağ eriyene kadar çırpın.
♥ Borcam tepsiyi ıslatın, dibine ara kremanın yarısını dökün üzerine kedidili bisküvileri dizin
♥ Üzerine kremanın diğer yarısını dökün.
♥ En son kan portakalıyla hazırladığınız sosu pastanın üzerine dökün
♥ 3-4 saat dolapta bekletip servis edin ….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder