20 Şubat 2013 Çarşamba

ALİ NAZİK TARİFİ



ALİ NAZİK - ALA NAZİK
MALZEMELER:
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3,4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
Alt zemini için:
  • 3 tane patlıcan
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:Eti pişireceğimiz tencereye yağı ve eti koyup yüksek ateşte et suyunu salıp çekene kadar kavuralım.Suyunu çeken etin içine ince doğranmış soğanıda ekleyip renkleri dönene kadar soteleyelim.İçine salçayıda ekleyip 10 saniyede salçayı kavurup üzerini geçecek kadar su ekleyip pişmeye bırakalım.Et pişerken patlıcanları közleyelim.Kabuklarını soyup ince ince doğrayalım.Yoğurt ve tuzla karıştırıp (arzu edeseniz 1 diş sarımsakda koyabilirsiniz.) servis tabağının altına yayalım.Üstüne pişmiş eti koyup hemen servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder