19 Mart 2012 Pazartesi

ÇİKOLATALI (FIRINSIZ) YAŞ PASTA





Malzemeler:
3 yumurta
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
100 gr. eritilmiş bitter çikolata
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 paket krem şanti
1 paket labne peyniri (küçük paket)
çikolata sosu
Hazırlanışı:
1- Yumurta, süt, un, eritilmiş çikolata, şeker, kabartma tozu, vanilya mikser yardımıyla çırpılır.
2- İlk krepi pişirirken yapışmaz tavanızı çok az yağlayın sonraki kreplerde yağlamanıza gerek yok. Kepçe yardımıyla olabildiğinde ince olmasına özen göstererek krepi tavaya yayıp pişirin. Tavanızın büyüklüğüne göre adet çıkacaktır. Ben 22 adet krep yaptım bu malzemeyler. kreplerin ince olması çok önemli.
3- Aralarına sürmek için krem şantiyi arkasındaki tarifle hazırlayın. İçine labne peynirini ekleyip mikser yardımıyla kıvamlı hale gelene kadar çırpın.
4- Krepler soğuduktan sonra bir krep üstüne krem şanti üstüne krep olmak üzere üstüste sıralayın. En üste çikolata sosunu hazırlayıp sürün.
5- En üste karamelle süs yapılması tarif ediliyordu. Şahane bir kelebek. ben yaptım ama kelebeğin kanadını kırdığımdan eklemedim.. Siz yaabilirsiniz. Ben çileği karamele daldırdım ve küçük bir çiçek yaptım karamelle.
6- Buzdolabında soğumasını bekleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Oldukça leziz bir pasta…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder