19 Mart 2012 Pazartesi

Susamlı Simit

Tuzlular bölümde bu simitlere benzer çok tarif var.Benim tavsiyelerim, çok el oyalayıcı olduğu için ya geniş bir zamanda yapın, yada hamurun yarısını pişirin diğer yarısı buzluğa atıp başka bir sefer hazırlayıp, pişirin. Ve bolca susam gidiyor, kase dedim ama siz onu büyük bir kase olarak düşünün:) malzemeler:
  • 250 gr.margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kabartma tozu
  • 2,5-3 su bardağı un
  • üzeri için;
  • 1 yumurta akı
  • 1 kase susam
yapılışı: Hamur malzemlerini karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Fındıktan az büyük parça kopartıp simit şekli verin. (Susamı tavada 10 dakika kadar kavurun.) Önce yumurta akına sonra susama bulayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder