19 Mart 2012 Pazartesi

Tuzlu Kurabiye

  Ama ben daha hamuru açıp kalıpla kestiğim an güzel bir lezzet olacağını anlamıştım yanılmamışım..
malzemeler:

  • 1 kutu krema(200ml)
  • 250 gr. tereyağ(margarinde olabilir)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 3,5-4 su bardağı un
  • üzeri için:
  • yumurta sarısı
  • susam, çöreotu
yapılışı: Hamur malzemelerini derin kasede yoğurun. Hamuru buzdolabında 1-2 saat bekletin. Dinlenmiş hamuru tezgaha un serperek merdane ile açın. İstediğiniz şekilli kurabiye kalıpı ile kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çöreotu serpin. 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder