18 Mart 2013 Pazartesi

Baklava Hamuruna Sarılmış kadayıf tatlı


    Bu tatlımızın dış kısmını yaparken blogumda daha önce paylaştığım midye tatlısının hamurundan yaptım. Tarifi buraya tekrar ekliyorum.

Hamur malzemeleri

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 silme(çok dolu olmayan)çay kaşığı tuz
  • Arasına serpmek için: Buğday nişastası
İç Malzemesi
  • Yarım kg kadayıf
  • 200 gr ceviz içi
  • 100 gr tereyağ ve bi o kadar da sıvıyağ
Şerbeti İçin
  • 3 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Bir kaç limon damlası


Yapılışı
  • Bütün hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz
  • Tereyağ ve sıvıyağımızı ocakta eritiyoruz
  • Şerbetimizi hazırlıyoruz
  • Erittiğimiz yağımızı kadayıfın içine döküp bir güzel harmanlıyoruz. Hatta kadafıyı elimizle kopararak küçültüyoruz.
  • Ceviz içini de rondodan geçiriyoruz ya da havanda dövebilirsiniz daha lezzetli oluyormuş bu şekilde
  • Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 5'er 5'er ayırıyoruz.
  • Her bir bezeyi çay tabağı büyüklüğünde açıp aralarına buğday nişastası koyarak 5'er 5'er üst üste diziyoruz.
  • Daha sonra hepsini açabildiğimiz kadar açıp bir kenarına kadayıfı ve üzerine de cevizi koyup kol böreği sarar gibi sarıyoruz.
  • 1,5 parmak kalınlığında kesip tepsiye yatay olarak yan yana diziyoruz. Yalnız burada dikkat edilecek nokta çok sıkıştırmamak gerekiyor. Çünkü hamur kabardığı için sıkışıp pişmeyebiliyor.
  • 200 C derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Hatta piştiğinden emin olmak için bir tanesini aradan çıkarıp bakabilirsiniz. Pişmemiş ise birazcık aralayın parçaları tekrar fırınlayın.
  • Daha önce hazırladığımız şerbeti birazcık ılıttığımız tatlının üzerine gezdiriyoruz.
  • Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder