27 Mart 2013 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

 






 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MALZEMELER
  • 5 adet enginar
  • 15 adet kıska soğan
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1-2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1-2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1-2 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam dereotu
YAPILIŞI
  1. Zeytinyağında soğanları soteleyin.
  2. Üzerine temizlenmiş limonlu suda beklemiş enginarları koyun. Biraz yağda çevirin.
  3. Portakal suyu, limon suyu, şeker ve tuzu ekleyin. Enginarları örtecek kadar sıcak su koyun.
  4. Tadına bakın isterseniz kendi ağız tadınıza göre eklemeler yapın.
  5. Ocakta kısık ateşte pişirin. Yağında kalsın.
  6. Piştikten sonra servis tabağına alın. Sosuna ince doğranmış dereotunu ekleyin karıştırıp kaşıkla her enginarın ortasına 3 adet soğan gelecek şekilde dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder