27 Mart 2013 Çarşamba

EKŞİLİ KABAK

 

Adana'nın bilinen Ekşili Kabak yemeğini haftaya sağlıklı başlamak ve haftasonu kaçamaklarını gidermek için tercih ettim. İçinde nohut, mercimek, lezzet veren sarımsak ve limonsuyu var. Eğer bilmiyorsanız Adana usulü Ekşili Kabak yemeğini mutlaka deneyin.

















MALZEMELER
  • 1 kg. kabak
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 6 yemek kaşığı haşlanmış nohut
  • 4 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 5-6 adet orta boy domates
  • 150 gr. tereyağ veya sıvıyağ
  • 1-2 adet limon suyu
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz

YAPILIŞI
  1. Soğanları küçük doğrayın ve yağ ile soteleyin.
  2. Üzerine doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ekleyip sotelemeye devam edin.
  3. Küçük doğranmış domateslerin yarısını biberlerin üzerine ekleyin ve soteleyin.
  4. Domates ve biber salçalarını ekleyin, kaşıkla ezin.
  5. Nohut ve yeşil mercimeği ekleyin.
  6. Kabakları iri küpler halinde doğrayıp üzerine ekleyin.
  7. Kalan domatesleri de kabakların üzerine yerleştirin, tuzunu atın. Kabak çabuk pişip ezildiği için kabağı ekleyince karıştırmı
  8. yorum.
  9. Kısık ateşte tencerenin kapağını kapatıp kabaklar suyunu verip soluncaya kadar biraz bekletin.
  10. Gerekiyorsa 1 kahve fincanı su ekleyin. Gerekmiyorsa kendi suyu ile kabaklar biraz diri kalıncaya kadar pişirin.
  11. Sarımsakları dövün ve limon suyu ile beraber yemeğin üzerine dökün. Sarımsaklar pişinceye kadar 5-10 dk. ocakta tutun.
  12. Üzerine kuru nane ve karabiber ekleyip ocaktan alın.
  13. Ters çevirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder