27 Mart 2013 Çarşamba

HELLE ÇORBASI

Çok kolay, vakit almayan ve lezzetli olan bu Helle çorbasını iftar için pişirdim. Evde her zaman bulunabilecek malzemelerden hemen yapıverdim. İçinde sebzeleri, pirinci, üzerinde de bol maydanozu var.





















Kayınvalidemin bu özel çorbasını mutlaka deneyin.

MALZEMELER
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 adet yeşil biber
  • 4-5 sap yeşil soğan
  • 1 adet domates
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 küçük kase doğranmış maydanoz
  • Et suyu veya 1 adet etsuyu knorr tablet
  • Karabiber
  • Tuz
YAPILIŞI
  1. Tereyağ ile unu pembeleştirin. Un kokusu kalmasın.
  2. Üzerine et suyunu dökün; veya sıcak suyu ve tableti ekleyin.
  3. Pirinçleri, küçük doğranmış domatesi, küçük doğranmış yeşil biberleri et suyunun içine atın. Tuzunu ekleyin kaynamaya bırakın.
  4. Pirinçler tam pişmeden küçük doğranmış yeşil soğanları çorbanın içine atın.
  5. Bir kaç taşım kaynattıktan ve pirinçler açıldıktan sonra ocaktan alın.
  6. Üzerine maydanoz serpin ve bekletmeden servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder