27 Mart 2013 Çarşamba

TAVUKLU CEVİZLİ SALATA

Tavuk etini sevenlerdenseniz, bu salataya bayılacaksınız.

Tavuk, ceviz, yoğurt ve tat veren sihirli baharatlar...
Baharat meselesi çok önemli, çünkü bu salatanın lezzet sırrı kullandığım kimyonda.
Ben ilk yediğimde tam üç kez daha tavuklu salatadan tabağıma aldım.
Fotoğrafı pek iyi olmadı. Burada yayınlayabilmek için çektiğim fotoğraflardan en iyisini seçtim.
Zaten bazı lezzetler görünümde değil, tadında olmuyor mu?


MALZEMELER
  • 2 adet kemiksiz tavuk göğsü ( 650-700 gr.)
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 3-4 yemek kaşığı dolusu mayonez
  • 8 yemek kaşığı dolusu yoğurt (kıvamına göre yoğurt miktarı arttırılabilir)
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
Tavukları Haşlamak için:
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet yeşil biber

Üzeri İçin:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

YAPILIŞI
  1. Tavukları limon suyu ve tuz ile ovun. İyice yıkayın. Bir tencereye alın. 1 adet soğan, 1 adet yeşil biber ile beraber tavuklar suyunu salsın, çeksin.
  2. Tavuklar suyunu çekince üzerini kapatacak kadar sıcak su ile doldurun. Biraz tuz ekleyip tavukları iyice pişirin.
  3. Tavuklar piştikten sonra suyunu iyice süzün; etlerini lif lif ayırın yani ince ince didikleyin.
  4. Tavukları önce mayonez ile karıştırın. Sonra yoğurt, ceviz, sarımsak, kimyon ve tuz ekleyin.
  5. Sunacağınız tabağa yerleştirip üzerine yağda kızdırılmış kırmızı biberi gezdirin.
  6. Tavuklu Cevizli Salatanız servise hazırdır.

* Mayonez ve yoğurt miktarını zevkinize göre arttırıp eksiltebilirsiniz.

** Salata tavuklu ve mayonezli olduğundan buzdolabında bekletin ve iki gün içinde tüketin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder