18 Mart 2013 Pazartesi

közlenmiş biber turşusu

 O kadar lezzetli oldular ki bir misafirim geldğinde yanına yoğurtla servis ediyorum veya salatlara ayrı bir lezzet katması için ilave ediyorum. Şiddetle tavsiye edilir.

Öncelikle kırmızı biberlerimizi yıkayıp fırın tepsisine dizip közlüyoruz.


Közlenmiş biberlerimizin kabuklarını sıcak iken soyuyoruz. Saplarını ve içindeki çekirdekleri ayıklıyoruz.
2 kg. kırmızı biber
bir küçük çay bardağı sirke
bir küçük çay bardağı zeytinyağı
3 iridiş sarmısak
1.5 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı şeker
8-10 dal maydanoz
hepsini birlikte harmanlıyoruz.

Kavanozlara yerleştirip birgün dışarıda bekletip ertesi gün buzdolabına kaldırıyoruz.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder