27 Mart 2013 Çarşamba

ŞEHRİYE ÇORBASI






MALZEMELER

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı ev konservesi rende domates
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Limon suyu
  • Tuz

YAPILIŞI

  1. Tereyağı tencerede eritin. Üzerine unu dökün ve hafifçe sarartın.
  2. Ocaktan alın. Soğuyunca domates salçası, rende domates ve 3-4 su bardağı suyu üzerine dökün. Ocakta devamlı karıştırarak kaynatın. Tuzu ekleyin.
  3. Kaynayınca tel şehriyeleri içine salın. Orta ateşte tel şehriyeler yumuşayıncaya kadar ocakta bırakın. Gerekirse sıcak su eklemesi yapın.
  4. Şehriyeler uzayıp yumuşayınca, üzerine kuru naneleri atın ve ocaktan alın.
  5. Karabiber ve limonsuyunu istediğiniz miktarda kullanın.
  6. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder