27 Mart 2013 Çarşamba

TAHİNLİ KABAK

 




MALZEMELER
  • 1 kg. kabak
  • 1 orta boy soğan
  • 2 orta boy domates
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz

Sos İçin:
  • 1 su bardağı tahin
  • 2 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1-2 kahve fincanı su
  • Tuz
YAPILIŞI
  1. Yayvan bir tencereye soğanı küçük doğrayın. Biber salçasını ekleyin. İkisini iyice eliniz ile ovarak ezin. (Eldiven kullanabilirsiniz).
  2. Kabakları soyun ve boyuna 4'e kesin. Kuşbaşı gibi doğrayıp soğanlara ekleyin.
  3. Domatesleri doğrayıp üzerine ekleyin.
  4. Nohut, tuz, şeker ekleyip kapağı kapalı ve kısık ateşte kendi suyunda pişirin.
  5. Sos için olan malzemeleri karıştırın.
  6. Pişen kabakları servis tabağına alın.
  7. Sosu üzerine dökün. İsterseniz üzerini nohut veya baharatlar ile süsleyip sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder