27 Mart 2013 Çarşamba

ÇİLEKLİ YEŞİL SALATA

Biliyorsunuz meyveler de salatalarda, zeytinyağlılarda, etlerde...vs. kullanılıyor. Ben de çilek, roka ve tereyi buluşturdum. Karamelli, balsamik sirkeli, tane hardallı ılık bir salata yaparak neredeyse misafirlerimin aklını başından aldım. Ben çilekli salata sevilir mi, tercih edilir mi diye tereddüt ederken, yiyen herkes ikincisini aldı.

SÜPER !!!


Farklı lezzetleri mutlaka deneyin !!!




MALZEMELER

  • 2 bağ roka
  • 2 bağ tere
  • 400 gr. çilek
  • 4 - 5 yemek kaşığı yerfıstığı
  • 3 yemek kaşığı kuru üzüm

Sos:

  • 4 -5 yemek kaşığı esmer şeker
  • 3 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 2 yemek kaşığı limon
  • 3 - 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 - 2 yemek kaşığı tane hardal
  • Tuz


YAPILIŞI

  1. Rokaları ve tereleri temizleyip elinizle iri parçalara ayırın.
  2. Çilekleri halkalar şeklinde doğrayın.
  3. Yerfıstıklarını 1 kaşık yağ ile pembeleştirin.
  4. Hazırladıklarınızı sosla karıştırın ve servis tabağına yerleştirin.
  5. Üzerine kuru üzümleri serpin ve bekletmeden servis yapın.

Sosun Yapılışı:

  1. Esmer şekeri bir tavada eritin. Yanmamasına özen gösterin.
  2. Sirke, limon ve zeytinyağını ekleyin ve ocakta şeker iyice çözülünceye kadar kısık ateşte karıştırın.
  3. Tane hardalı ve tuzu da ekleyin.
  4. Sos ılıkken yeşilliklerle karıştırın ve bekletmeden servis yapın.

**Sosun tuz, sirke, şeker, limon ayarını kendi ağız tadınıza göre değiştirebilirsiniz.**
**Roka ve tere yerine ıspamak veya akdeniz yeşillerini de kullanabilirsiniz.**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder