27 Mart 2013 Çarşamba

YOĞURTLU PATLICAN

Kolay ve hızlı bir meze geliyor. Gram, ölçek yok. Kavanozu açtınız ve karıştırdınız. Tabağa yerleştirip sofraya koydunuz; o kadar. Tabii, bu sırada kendimden biraz lezzet verici bir kaç mutfak sırrı da ekledim.



MALZEMELER

  1. 1 kavanoz közlenmiş patlıcan (500 gr. tat veya tamek)
  2. 750 gr. süzme yoğurt (sütaş)
  3. 3 yemek kaşığı tahin
  4. 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  5. 1 çay kaşığı karabiber
  6. Tuz

YAPILIŞI

  1. Patlıcanları kavanozdan alın. Fazla suyunu süzün. Bıçakla ince kıyın.
  2. Yoğurdu bir kaba alın ve patlıcanla karıştırın.
  3. İçine tahin ve cevizleri karıştırın.
  4. Baharat ve tuz ekleyip servis tabağına yerleştirin.
  5. Üzerini acı kırmızıbiber, sumak ve cevizle süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder