27 Mart 2013 Çarşamba

ŞEFTALİLİ TART

 


Şeftalilerin mevsimindeyken istediğim pastaları birer birer yapıyorum. Bugün de bir tart yapmak istedim. Altı tereyağlı bisküvi tadında, üzeri mevsimin şeftalileri ve ikisini birleştiren nefis bir krema.


Şeftaliler ile yeşil fıstıkların renk uyumu çok hoşuma gitti.



Şeftalilerin mevsiminde bu lezzetli tartı mutlaka yapın.


MALZEMELER
Tart Hamuru:
  • 1,5 su bardağı un
  • 125 gr. tereyağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 24 cm.lik tart kalıbı

Kreması:
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • İsterseniz 1 tatlı kaşığı badem aroması

Üzeri İçin:
  • 3 adet şeftali
  • 4 yemek kaşığı tuzsuz yeşil antep fıstığı
  • Yarım paket tart jöle veya 3-4 kaşık tanesi alınmış şeftali reçeli

YAPILIŞI
  1. Tart hamurunu hazırlayın, 10-15 dk. buzdolabında bekletin. Kalıba kenar ve taban olacak şekilde yerleştirin. Tekrar buzdolabında 15 dk. bekletin.
  2. Hamurun üzerine yağlı kağıt serin ve üzerine kuru bakliyat yerleştirin. 185 C'de ısıtılmış fırında 25 dk., kağıdı alıp 10 dk. daha pişirin.
  3. Krema için, yumurta sarıları, şeker, nişasta, un ve sütü karıştırıp pişirin.
  4. Piştikten sonra tereyağ ekleyip mikser ile 5 dk. çırpın.
  5. Vanilya ve badem aroması ekleyip 5 dk. daha çırpın.
  6. Pişen ve soğuyan tart hamurunun üzerine kremayı soğuttuktan sonra dökün.
  7. Şeftalileri soyun ve ince elma dilimi şeklinde doğrayın. Kremanın üzerine dizin.
  8. Antepfıstığını suda birkaç dakika haşlayın; kabuklarını çıkarın.
  9. Fıstıkları şeftalilerin arasına yerleştirin.
  10. Yarım paket tart jöleyi 1,5 çay bardağı su ile hazırlayın.
  11. Jöle sıcakken bir fırça ile şeftalilerin ve fıstıkların üzerine sürün.
  12. Tart jöle kullanmayacaksanız bir kaç kaşık tanesi alınmış şeftali reçeli sürün.
  13. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder